Senior træning

Hold til seniorer er især formiddagsholdene, men du er naturligvis også velkommen på de andre tider.
Vil du træne styrke og balance, så er styrke/stabilitet, senior stram op og stram op gode hold at vælge.

Vil du træne din kondition, så er der cykelhold på en halv time om formiddagen flere gange om ugen. De hedder Watt Bike 1. På cykelholdene er der ikke specielle krav til dig som deltager. Du skal blot kunne træde pedalerne rundt. Det er helt i orden, at du kører din egen hastighed eller tager en lille pause undervejs, hvis du har behov for det.

Der er også mulighed for de mere stille hold. Her er BodyFlow®, Yoga, Pilates eller Body&Mind et godt valg. BodyFlow® er en blanding af Yoga, Pilates og TaiChi.

Er du vild med dans, så prøv Zumba, som er latin-inspireret. Du skal ikke have en dansepartner. Vi danser sammen hver for sig. 

På seniorholdene er der plads til alle, der ønsker at styrke kroppen, øve balance og være med på et rummeligt og hyggeligt hold, hvor der er tid til at lytte til den enkelte deltager.
Holdtimerne er opbygget med hensyn til deltagerne, hvor musikken i mange tilfælde er af ældre, dato som de fleste husker.

Hvis der er specielle behov, bliver øvelserne tilpasset, så alle kan være mest muligt med på eget niveau. Der er også tid til at runde det sidste nye fra børnebørns-fronten og lignende mellem øvelserne, vi griner meget med hinanden men aldrig af hinanden. Seniorer der træner regelmæssigt har større chance for at bibeholde den muskelmassen, styrke knogler og led og derved undgå/nedsætte risikoen for faldulykker.

Vi træner med håndvægte, vægtstænger, xertubes, elastikker, bolde og stepbænke (vi stepper ikke). Vi træner for at styrke kroppen, så hverdagen bliver meget lettere.
Balancen øves på måtte, gulv eller siddende på bolden. Der trænes ud fra devisen, det skal være sjovt at deltage, og vi skal kunne mærke det på den "gode måde", når vi lidt svedige strækker ud til sidst.

Når vi spørger deltagerne hvilke ord, de vil bruge til at beskrive holdet - svarer de:

  • Glæde
  • Jeg bliver presset til lidt mere, end jeg troede, jeg kunne.
  • Jeg får ikke taget mig sammen, hvis jeg skulle træne alene.
  • Inspirerende træner, afvekslende øvelser fra gang til gang.
  • Der bliver taget hensyn til den enkelte.
  • Sammenholdet er fantastisk.
  • Hygge og venskaber både før, under og efter holdet.

  • Køb medlemsskab